misiek^wro, zapytaj sie o cene dywaników do ORSI, tylko siedź jak będą Ci odpowiadac :diabelski_usmiech
[O2] Dystans w O2. Czy ktoś zakładał?
Zwiń
X
-
http://forum.octaviaclub.pl/album_page.php?pic_id=2106 i nastepne dwie fotki
a kupilem to tu
strumienice, dolot, wydech, filtr powietrza, akcesoria tuningowe, tuning, michael, Zory, Żory, serwis, Pachon, katowice, samochody, motoryzacja, sport, rajdy, galeria, speeder, artykuły, orurowania, rozpórki, exhaust system, muffler, rally, air intake system, system, alu sport, strumienica, dynamizator, multidynamizator, wyścigi, opony, obejmy, przekaźniki, nakładki na pedały, Fiat, Cinquecento, Daewoo, Lanos, Lada, sporting, kolektor, technika, Punto, Audi, Suzuki, DTM, strumienica naddźwiękowa, wykres mocy, hamowania, końcówki, alufelgi, zawieszenie, sklep tuningowy, gałki, chip tuning, Polo, Octavia, Radlin, RS, intercooler, końcówki nierdzewne, CAD, prototypy, teoria układu wydechowego, dynamizacja, wylot, podwozie, kierownica, turbo
dystanse przelotowe z pierscieniem centrujacym do tego przedluzone szpilki + szpilka z kluczem, wywazone z tego specjalnego stopu PA cos tam...
Komentarz
-
-
Dzieki Onyx73! Rozumiem, ze przod masz seria bez dystansu?
Zamieszczone przez onyx73Kurka... nawet z dystanasami jakoś tak schowane sa te kółka :roll:
Troche śmiesznie to wygląda.
Po prostu do tej szerokosci zawias powinien byc nizej. Teraz nadkole wystaje nadal dosc daleko, a jak sie spojrzy na dol, to juz zderzak "tnie" optycznie opony troche za wczesnie...
Dwa wyjscia IMHO - albo dystans powinien byc maks 15mm, albo przy dystansie 20mm zawias w dół.
Z tym, ze na zdjeciach czasem inaczej wychodzi jak live. Założe sie, ze na zywca lepiej to wyglada...TDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSPo prostu do tej szerokosci zawias powinien byc nizej. Teraz nadkole wystaje nadal dosc daleko, a jak sie spojrzy na dol, to juz zderzak "tnie" optycznie opony troche za wczesnie...ops:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodanie zrozumiałem, w dupe, nic :lol:ops:
Po prostu zderzak jest tak wyprofilowany, ze szybko sie "konczy".
Jakby go obnizyc, to wygladaloby lepiej. A jesli nie obnizac, to dystans 15mm IMHO maks..TDI 205PS
Komentarz
-
-
Czy założenie dystansów może polepszyć , lub pogorszyć właściwości trakcyjne( lepsze lub gorsze prowadzenie auta ) ? Wydawałoby się iz większy rozstaw kół ,tym auto bardziej pewnie i stabilnie sie prowadzi . Pytam bo , samochody z przednim napędem , maja większy rozstaw kół z przodu jak z tyłu , i odwrotnie auta pędzone tyłem maja większy rozstaw kół tylnich jak przednich .
Czym to jest spowodowane ?
Komentarz
-
-
MiKruS, zostaw felgi ori na zimowki, a na lato zakup jakies fajne dobre kola z ET35 - bedzie super :diabelski_usmiechnasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
lec
greszczyn, poprawia . Auto na szerszym roztawie prowadzi sie pewniej - odbywa sie to jednak kosztem komfortu gdyz auto staje sie sztywniejsze. No i oczywiscie łożyska bardziej dostaja....
Komentarz
-
Zamieszczone przez MaicroftJabar chce Cie widziec na felach z ST-ka jak bedziesz zima podskakiwal, albo co ile bedziesz je prostowalnasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez greszczynCzy założenie dystansów może polepszyć , lub pogorszyć właściwości trakcyjne( lepsze lub gorsze prowadzenie auta ) ? Wydawałoby się iz większy rozstaw kół ,tym auto bardziej pewnie i stabilnie sie prowadzi .
Ale oczywiście jazda IMO jest szczególnie po zakrętach lepsza, zwłaszcza gdy zmieniłem zimowe na letnie(do zimówek 15 miałem zdjęte dystanse) czuć wyrażnie że auto jedzie jak sie chce, jest wyrażniej stabilniejsze przy pokonywaniu zakrętów, ale to może sprawa opon i szerszego profilu.
Dystanse mają po 15mm, są z kołnierzem.Jednak będę chciał je zdjąć, bo koła wystają mi poza obrys auta i dodatkowo gdy auto jest obciążone (np. 3 osoby) przy większych dołach ociera mi o karoserię
Komentarz
-
Komentarz